HK-72´s Håndballskole er over for denne gang!

Postet av HK - 72 Sande den 16. Aug 2020

117409122_595252801115407_6298775772262219658_n.jpg


Humøret har vært på topp hos både deltakere og instruktører!

Sportslig leder i klubben, Sven-Ove Johansen forteller hvorfor det er viktig å arrangere håndballskole, hva dette betyr for barna som deltar og hva det betyr for klubben.

-Det å arrangere håndballskole skaper et miljø ved at utøvere treffes på tvers av lag og alderstrinn. De blir kjent med andre som også er interessert i håndball og jeg håper at utøverne da vil komme og heie på hverandre i hallen under kamper. For barna som deltar betyr håndballskolen mye tenker jeg. De blir vant til å kaste og ta imot ball igjen. Lærer nye kule måter å behandle ballen på, samtidig som de får frisket opp det de kunne fra før. Det er også en perfekt måte å avslutte sommerferien på, og for å komme godt i gang med sesongen.

For klubben blir dette en arena for utvikling av varig interesse, deltagerne lærer av herrelaget og ser at det å jobbe med basis håndball som å kaste og ta imot ball er noe alle driver med. Vi håper at deltagerne kommer hjem med en fornyet glød for å trene og utvikle seg til å bli like gode, eller bedre enn dagens beste HK-72 spillere, forteller sportslig leder Sven-Ove Johansen.

I tillegg til at deltakerne blir kjent med herrelaget som instruktører, blir de også kjent med damelaget- som har stilt opp på kjøkkenet og hjulpet med servering av mat under håndballskolen.

Sivert Amundsen er en av gutta fra HK-72 sitt herrelag som har jobbet som instruktører disse to ukene. –Jeg syntes forrige uke med 10-12 åringene gikk veldig bra. Det virket som de koste seg. Denne uka med 13-15 åringene var ganske lik, det var litt forskjell på grunn av fokus og håndball erfaringer. Jeg mener det er viktig at HK-72 arrangerer håndballskolen fordi det skaper en interesse for sporten og samhold mellom spillerne på ulike alderstrinn. Håndballskolen gir instruktørene mulighet til å lære bort det vi selv har lært- samtidig som vi gir noe tilbake til klubben som satser på oss. Jeg tror disse to ukene har vært veldig lærerikt for de som har deltatt og håper virkelig de velger å fortsette med håndball, forteller Sivert Amundsen.

Sigurd Smevik har vært med som instruktør begge ukene, men på tirdag var representant som han en av gutta som kom fra DHK.

–Jeg syntes det gikk veldig fint i dag. En veldig fin og treningsvillig gjeng som deltok på håndballskolen disse to ukene. Jeg syntes det er viktig å arrangere en håndballskole fordi man får en blest rundt klubben som kanskje kan rekruttere nye spillere til klubben, og som tar vare på nåværende spillere som er i klubben. Det å ha en håndballskole er nok ekstra stas for de som deltar. De får møte klubbens spillere og de blir trent av noen av de andre enn de som trener de til vanlig. Samtidig er det nye øvelser som de vanligvis ikke har. Det å være instruktør trives jeg godt med! Man må finne nye øvelser som passer til den gruppen man skal trene og man blir kjent med mange nye håndballspillere. Det er inspirerende for en som selv spiller aktivt håndball at barn er så ivrige etter å lære nye ting på banen. En håndballskole er lærerikt både for de som deltar men også for instruktørene. For de som deltar, har de nye øyne som ser på, og denne personen kan legge merke til ting som kan forbedre en spiller som da en trener legger merke til, til vanlig.

Det at DHK tar seg tid til å sende spillere til håndballskolen i Sande setter nok barna veldig stor pris på. Det er nok litt ekstra stas når spillere de har sett spille kamper i Eliteserien live eller på tv, kommer å har en økt sammen med de, forteller Sigurd Smevik, keeper i HK-72 Sande og DHK.
Foto og tekst: Maja Kristiane Holmen Eberlein